top of page
ondog.jpg

MAI.MOVIE
Belle 29/04/2022

MAI.MOVIE

Is een nieuw filmprogramma in samenwerking met Netwerk  Aalst. Iedere maand neemt we je mee op tocht naar het Verre Oosten. Verwacht recente films en klassiekers uit landen als Japan, China, Zuid-Korea , Taiwan, Hongkong... Boeiende en toegankelijke verhalen gekozen vanuit mijn voorliefde voor oosterse culturen.

IMG_2853.jpg

MAART

2106224.jpeg

BELLE - 29/03/2022

In het echte leven is Suzu een onzekere tiener die in een afgelegen klein bergstadje woont met haar vader. Maar in de online wereld van ‘U’ verandert ze naar Belle, een muzikaal icoon met meer dan 5 miljard volgers. Het is een moeilijk dubbelleven voor de verlegen Suzu. Bovendien neemt het een onverwachte wending voor Belle wanneer ze het Beest ontmoet, een even fascinerend als angstaanjagend wezen. Een virtuele cross-over tussen Belle en het Beest begint, waarna Suzu ontdekt wie ze echt is.

Regie:    Mamoru Hosoda

Genre:   Animatie

Lengte: 127 minuten

Land:    Japan

Jaar:     2021

Releasedatum bioscoop:  16-02-2022

APRIL

ondog.jpg

29/04/2022

Öndög

Wong Quan’an ontroert met het tedere verhaal van een taaie, onafhankelijke vrouw, haar harde leven op het onherbergzame Mongoolse platteland en haar öndög, Mongools voor ei.

Op de weidse Mongoolse steppe wordt het levenloze lichaam van een jonge vrouw gevonden. Regisseur Wong Quan’an laat het moordmysterie echter voor wat het is en concentreert zijn verhaal op de doorwinterde herdersvrouw die het lichaam komt beschermen voor de wolven. De jonge politieagent die haar moet bijstaan, kan nog veel van haar leren. Maar ’s nachts, terwijl ze zich proberen te verwarmen met alcohol en ‘Love Me Tender’, slaat de vonk toch over.

Wong Quan’an schildert de Mongoolse vlaktes met een onbeschrijflijke en kleurrijke schoonheid en bekleedt ze met excentrieke maar charmante personages, waaronder een guitige kameel.

regie: Wang Quan'an 

scenario: Wang Quan'an

productie: Mongolië, China

puur: 1u 37min

poster-ondog-eye-filmmuseum.jpg
bottom of page